Отмицу Јелениног деде планирао још у затвору

novosti.rs
Отмицу Јелениног деде планирао још у затвору

Припадници МУП Србије су у суботу током ноћи ухапсили Бранислава М. (36), из Сремске Митровице, осумњиченог да је отео Милосава Радисављевића (80), из Љига, деду Јелене Ђоковић, супруге српског тениског аса Новака Ђоковића.

Полиција је пронашла и одређене предмете који свједоче о почињеном дјелу, а информације указују на то да су били један извршилац и помагач.

Бранислав М. се сумњичи за изнуду у покушају и одређен му је полицијски притвор до 48 часова, а потом ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву у Ваљеву. Приликом упада, из куће Милосава Радисављевића, у Хаџи Ђериној улици у Љигу, однијети су 26.000 динара и његов мобилни телефон.

Старца су, везаног, по мрклом мраку пренијели преко ријеке Љиг, те га лисицама везали за стуб металног далековода у њиви са кукурузима, недалеко од Дома здравља, у дијелу који мјештани називају Ћућин.

“Отмичари су од породице Ђоковић тражили откуп од око два милиона евра”, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

“Информације којима располаже полиција говоре о томе да су били извршилац и помагач. Мислимо да је ово случај који је нижег нивоа организације. Захваљујем људима из полиције, који су схватили да овакве ствари морају брзо да се решавају, како би се уклонила било каква сумња у ефикасност полиције, те послали поруку криминалцима да се грдно варају ако мисле да је лако бити плен изнуде.”

Према информацијама “Новости”, “мозак” и организатор операције је Бранислав Матић, из Сремске Митровице, који је више пута осуђиван.

Због тешких крађа и разбојништава уз употребу оружја, укупно је одлежао 14 година. Такође, незванично сазнајемо да је одмах по привођењу признао да је отмицу смислио у затвору, гледајући на ТВ како Јелена Ђоковић са љубављу прича о свом деди.

Према нашим изворима, по изласку из затвора Матић се обрео у Љигу, да “испита” терен, а ангажовао је и помагача, којем је полиција на трагу. Кобне вечери у дом Милосава Радисављевића двојац је ушао тако што је исјекао комарник.

“Поруке са захтевом да им се исплате два милиона евра прво су стизале са Милосављевог мобилног телефона, који су разбојници узели” каже Милан.

“Убрзо, међутим, тај број је постао недоступан. Онда су поруке са захтевима за откуп почеле да стижу и са других, непознатих бројева мобилних телефона.”

Несрећни Радисављевић пронађен је послије разбојничког пира у пустом, тешко проходном, кукурузом обраслом дијелу Љига.

Пронашао га је комшија Исаило Лазић док је ишао према својој башти. Одједном је, како каже, зачуо да га неко из кукуруза дозива по имену.

“Зачуо се потом неколико пута повик “упомоћ!”, а онда сам у кукурузима, везаног лисицама једном руком за шипку далековода, угледао деда Лесу, како га сви у Љигу зовемо. Одмах су стигле полиција и Хитна помоћ. Метална шипка стуба морала је да буде пререзана да би био ослобођен.”

Милосав се налази код сина у Београду. Према свједочењу његовог рођеног брата Милана Радисављевића, управо су с мобилног телефона који су отмичари из куће узели Милосављевом сину стизали СМС-ови у којима је захтијеван новац.

“Најважније је да је Милосав добро, да није повређен”, каже његов рођени брат Милан, који живи у љишком селу Велишевац.

Окружен је пажњом и бригом, јер је сада код сина у Београду.

Министар Стефановић похвалио рад полиције.

Ускоро оптужница

“Током ове интевенције полиција је пронашла и предмете који сведоче о извршењу кривичног дела, па ће тужилаштво имати све елементе за брзо подизање оптужнице и процесуирање овог осумњиченог”, нагласио је Стефановић.

(Вечерње новости)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана