Нема повријеђених и несталих Срба у Грчкој

Срна
Нема повријеђених и несталих Срба у Грчкој

Београд - Амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић изјавио је да је у мјестима гдје је избио пожар било двоје српских држављана, који нису повријеђени,али им је изгорио аутомобил.

Он је поновио да међу повријеђеним и несталим нема грађана Србије као и да је у мјесту Лутраки, гдје има српских туриста ситуација мирна.

“Ми смо данас у амбасади окупили и туристичке водиче и представнике агенција који воде српске туристе у место Лутраки, где се проширила вест да је ванредна ситуација. Ситуација је мирна, разговарали смо са локалном полицијом, тако да нема разлога за бригу”, истакао је Спасојевић.

Он је нагласио да је пожар локализован, да не постоји више директна пријетња на мјестима на којима је он избио, преносе београдси медији.

“Ситуација је на сву срећу боља, ветар који је био главни узрок тога да се пожар веома брзо раширио и довео до трагедије, сада више не дува”, објаснио је амбасадор.

Према његовим ријечима Грчкој је сада приоритет трагање за несталим лицима, јер је ријеч о великом броју особа.

Он је навео да је према најновијим подацима грчких власти, 81 особа страдала у пожару, а страхује се и да је тај број већи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана