Харадинај: Најава хуманитарне катастрофе - планирани сценарио

Танјуг
Харадинај: Најава хуманитарне катастрофе - планирани сценарио
Харадинај: Најава хуманитарне катастрофе - планирани сценарио

Приштина - Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да су упозорења да сјеверу КиМ прети хуманитарна катастрофа “планирани сценарио”, пишу приштински медији.

Харадинај је рекао да је приштинска влада свјесна таквог “плана импровизације хуманитарне кризе” и да има доказе да одређене особе крију прехрамбене производе код куће.

“Имамо доказ о том сценарију, о људима који су укључени. Нећемо дозволити да пропустимо било какве производе јер су грађани Косова”, рекао је Харадинај на конференцији за новинаре након сједнице приштинске владе, преноси РТК на албанском.

Он тврди да се “активирање тог сценарија” планира у четвртак, додаје Клан Косова.

Харадинај је оцијенио да постоји тенденција да се Приштина присили да затвори очи пред кријумчарењем.

“Не смијемо то да дозволимо, не због било каквог прехрамбеног производа, већ зато што кријумчари могу да носе наркотике и оружје”, навео је Харадинај.

Према писању листа “Политика”, житељи четири општине на сјеверу КиМ - Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока, налазе се на корак од хуманитарне катастрофе јер у продавницама недостаје основних животних намирница.

Лист подсјећа да седам мјесеци откако су привремене приштинске власти једнострано увеле таксе од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ, око 400 приватника, власника радњи са прехрамбеном робом, планира да затвори ове објекте, јер су им рафови празни, а већ неколико дана им не стижу млијеко и млијечни производи, као ни зејтин, шећер и со.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана