Брамерц: Београд мора да поступа по судским одлукама

Срна
Брамерц: Београд мора да поступа по судским одлукама

Београд - Главни хашки тужилац Серж Брамерц изјавио је да Србија мора да поступа по судским одлукама када је ријеч о члановима Српске радикалне странке Вјерици Радети и Петру Јојићу и да је постојећа правна основа довољна да они буду изручени Хагу.

“Знам да неки правни стручњаци у Србији имају другачије мишљење и да неке судске одлуке иду у другом правцу, али моје мишљење је да је постојећа правна основа апсолутно довољна да би ове особе биле изручене Хагу, како би им било суђено”, рекао је Брамерц за РТС. Он је навео да Србија, као и друге земље чланице УН, има обавезу да сарађује са Трибуналом.

Брамерц каже да је у извјештају, који ће презентовати 17. јула пред Савјетом безбједности УН, указао да регионална сарадња није добра као што би требало да буде.

“Када је ријеч о организованом криминалу, трафикингу - ситуација је добра, али сваки пут када се дотакнемо случајева ратних злочина - нарочито у вези са починиоцима на средњем или вишем нивоу, ту је политичка димензија и то негативно утиче на квалитет регионалне сарадње”, рекао је Брамерц.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана