Велика акција полиције: Хапшења нарко група у Србији, Аустрији, Чешкој и Словачкој

Танјуг
Велика акција полиције: Хапшења нарко група у Србији, Аустрији, Чешкој и Словачкој

​Српска полиција, у оквиру акције заједничког истражног тима полиција и тужилаштава Србије, Аустрије, Чешке и Словачке ухапсила је седам особа.

Ухапшени су чланови организоване криминалне групе, због сумње да су извршили кривична дјела неовлаштене производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела.

Полиција је у Београду ухапсила М. Р. (41), В. Н. (42), М. Ч. (47), М. Н. (39), М. М.(38), В. Ј. (47) и А. Н. (45).

Како се наводи у саопштењу МУП-а Србије, у вишемјесечној заједничкој акцији на територији Србије, Аустрије, Чешке и Словачке, у претходном периоду, укупно је ухапшена 31 особа, који су српски држављани, а откривене су илегалне лабораторије за узгајање марихуане у вјештачким условима и заплијењена је већа количина наркотика.

Укупно је заплијењено 105,6 килограма марихуане, откривене су три лабораторије са 3.354 биљке канабиса, 1,4 килограма хероина, 3,5 килограма кокаина, 12,5 килограма парацетамола, 61.000 евра, као и већа количина опреме за илегалне лабораторије.

Осумњичени су, у периоду од 2017. године до хапшења, инсталирали више илегалних лабораторија за производњу марихуане на територији Аустрије и Чешке, гдје су производили марихуану, коју су дистрибуирали широм Европе.

Они су уз помоћ курира превозили наркотике у возилима са специјално израђеним бункерима.

Такође, сумња се да су на тај начин транспортовали и кокаин и хероин широм Европе и организовали уличну продају хероина на територији Беча у Аустрији.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана