Свједок сарадник Саша Синђелић пребјегао у Црну Гору и затражио азил

Срна
Свједок сарадник Саша Синђелић пребјегао у Црну Гору и затражио азил

Подгорица - Свједок сарадник у случају “државни удар” у Црној Гори Саша Синђелић пребјегао је илегално из Србије у Црну Гору и затражио азил, пише подгорички лист “Побједа”.

Према сазнањима овог листа, Синђелић, који је држављанин Србије, јуче ујутро је илегално стигао у Црну Гору, јер су му, како је рекао инспекторима Одјељења безбједности у Рожајама, више од 15 дана стизале сталне пријетње да ће бити убијен.

Лист наводи да је Синђелић био видно исцрпљен и са повредама на ногама које је задобио бјежећи шумским путевима. Рожајска полиција је од њега узела изјаву у којој је навео због чега је напустио Србију и затражио азил у Црној Гори.

Синђелић је и раније у више наврата говорио да му је на територији Србије угрожена безбједност.

Саша Александар Синђелић свједок је сарадник у судском процесу против четрнаест оптужених за покушај тероризма.

Судско вијеће Вишег суда у Подгорици изрекло је 9. маја првостепене пресуде оптуженима за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори, у октобру 2016. године, којима су лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени по пет година затвора, а Братислав Дикић на осам.

Кривим су проглашени и руски држављани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, те српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана