Прекршајне пријаве због ометања књижевне вечери Матије Бећковића у Будви

Срна
Прекршајне пријаве због ометања књижевне вечери Матије Бећковића у Будви

Будва - Црногорска полиција поднијела је прекршајну пријаву против Будванина чији су иницијали Д.И. због инцидента уочи почетка поетске вечери српског пјесника и академика Матије Бећковића у Будви.

Уочи синоћњег Бећковићевог говора, Д.И. је поломио звучник на којем је Будванка чији су иницијали Д.Љ. покушала да пусти црногорску химну “Ој свијетла мајка зоро”, јавиле су подгоричке “Вијести”.


Будванин је током саслушања у полицији рекао да је тако реаговао јер је мислио да ће његова суграђанка да активира сузавац.

Из Јавне установе “Библиотека Будве”, која је организатор поетске вечери, најављено је да ће будванској полицији поднијети пријаву против Д.Љ. која је покушала да ремети одржавање манифестације.

Пријавом ће бити обухваћене још четири особе које су, како наводе, намјеравале да прекину Бећковића и гађају га са разним предметима.

Управа Јавне установе “Библиотека Будве”, уочи гостовања Бећковића, упутила је писмо Центру безбједности Будве у вези са тим да се на друштвеним мрежама ствара негативна атмосфера и да се грађани позивају на бунт.

Из Управе су тада навели да су појединци најављивали да ће Бећковића гађати јајима и парадајзом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана