Нијемци опет вапе за радном снагом са Балкана

Агенције
Нијемци опет вапе за радном снагом са Балкана

Компаније из Србије и земаља Западног Балкана добиле су позив да конкуришу за посао добављача за њемачке компаније.

Те компаније би тако требало да постану дио регионалног пројекта који се ове године одржава 6. јуна у Дортмунду.

Позив за учешће у регионалном Б2Б пројекту “Њемачка иницијатива за проналажење добављача у државама Западног Балкана” који се спроводи већ пету годину, упутиле су њемачко-српска привредна комора (АХК Србија), представништва њемачке привреде у земљама Западног Балкана (АХК), Привредна комора Србије (ПКС), као и њемачко Удружење за управљање материјалима, увоз и логистику (БМЕ е.В).

Преко 50 њемачких компанија већ је потврдило своје учешће у пројекту, чији је циљ да њемачке фирме пронађу произвођаче из тражених привредних области у Србији и земљама Западног Балкана, наводи се у саопштењу АХК.

Заинтересоване њемачке компаније долазе претежно из металопрерађивачког сектора, добављачког сектора за ауто-индустрију, сектора прераде и производње материјала од пластике, као и мањи број компанија из електро и електронског сектора.

Профили заинтересованих њемачких компанија доступни су на сајту АХК Србије, на којем се налази и формулар за пријаву. Рок за достављање пријаве је 29. март.

Пројекат и скуп у Дортмунду реализују се под покровитељством Министарства за економију и енергетику Њемачке, у оквиру Програма за развој страних тржишта за мала и средња предузећа Њемачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана