Бањалучанин сваки секунд под надзором затворских чувара

Агенције
Бањалучанин сваки секунд под надзором затворских чувара

Подгорица - Владимир Шмања из Бањалуке и Миљан Булатовић из Ниша налазе се под специјалним мјерама обезбјеђења у истражном затвору у Спужу.

Оптужени да су дио криминалне групе која је почетком децембра 2016. године ликвидирала Ђорђа Борету из Будве, иза спушких зидина готово да се и не крећу, а при обављању редовних активности у стопу их прате службеници затворске полиције. Позивајући се на добро упућеног саговорника, подгоричке “Вијести” наводе да је некадашњи специјалац Булатовић сам у ћелији и да без присуства осталих притвореника иде у шетњу и обавља спортске активности.

- Други затвореници не знају ни како он изгледа јер је увијек сам. Булатовић се неколико пута пожалио чуварима да није безбједан јер му посредним путем стижу пријетње. Рекао је да су му и из других затворских соба притвореници пријетили док је шетао затворским кругом. Сличне мјере обезбјеђења чувари спроводе и за Шмању упркос чињеници да он има цимера у ћелији. Шмања се такође жалио због угрожене безбједности. Њих двојица увијек су у пратњи стражара и одвојени су од осталих - рекао је извор “Вијести”.

Мјере у спушком затвору подигнуте су на још виши ниво послије доласка Владимира Уламе. Он је оптужен за тешко убиство Немање Медина из Петровца, а крајем маја се физички обрачунао са Будванином Илијом Павловићем, једним од браће којима се такође суди за убиство Борете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана