За олдтајмере стало вријеме

М. В.
За олдтајмере стало вријеме

Градишка - Љубитељи времешних аутомобила окупили су се минулог викенда на платоу испред градишког Културног центра, гдје је организована изложба олдтајмера који су претходно крстарили улицама.

Владо Чутура из Ровина, који је 38 година стари “шевролет” купио прије пет година, каже да и даље ужива у вожњи овим олдтајмером. Власници “мерцедеса 320” из 1952. године, брачни пар Јакша и Марија Врањеш, дошли су из Сплита како би представили свог четвороточкаша.

- Купио сам га у дијеловима и потпуно га рестаурирао - прича Врањеш.

Посебну пажњу плијенила је реплика “мерцедеса” из 1929. године, коју Сенад Хусеини из Сарајева с поносом представља на ревијама олдтајмера већ 15 година.

- Када сам га купио, нисам вјеровао да то посједујем. Одувијек је у мени тињала дјечачка жеља да имам олдтајмер који ме подсјећа на стара, добра времена - истиче Хусеини.

Рајко Ерцег из Градишке од 1970. године поносни је власник “мерцедеса 250 СЛ пагоде”. Он је казао да је његов аутомобил специфичан по томе што је урађен од алуминијума.

Ову занимљиву изложбу организовао је Завичајни музеј у оквиру манифестације “Градишко љето”. Директор музеја Бојан Вујиновић истакао је да су грађани имали прилику да виде двадесетак олдтајмера и да се упознају са развојем аутомобилске индустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана