Требиње спремно да обори нови рекорд: Почела нова туристичка сезона

ATV
Требиње спремно да обори нови рекорд: Почела нова туристичка сезона

Почела је нова туристичка сезона, Требиње је спремно да и ове године обори све рекорде. Баш зато је под платанима почео и „Херцег фест” сајам најбољих делиција са југа Српске.

Пило се вино, јели су се сир и пршут а на крају су се сви засладили херцеговачким медом. Домаћини спремни за госте са свих страна.

“Спремне су винарије а и вина, сигурно ове године имамо шта понудити, пошто смо претходну годину имали изузетно добру”, каже Божо Секуловић из винарије “Секуловић”.

“Највише нудимо туристима домаће производе  међу којима су домаћи џемови, слатка, ликери, ракије, сирупи односно сокови и наравно имамо колекцију домаћих вина”, каже Тамара Шишић, газдинство “Шишић”.

“До сада се причало у Требињу да нико не зна какав је пршут из Попова, ја сам хтио да оборим ту тезу за сва времена. Донио сам пршут да виде како изгледа пршут и да опробају нормално”, каже Манојло Ћук, домаћинство “Ћук”.

Пробао је и градоначелник. Мирко Ћурић обећава правимо стратегију за развој туризма а број произвођача у Херцеговачкој кући биће већи.

“У наредном периоду ћемо гледати да буде још више произвођача у Требињу јер тренутно према информацијама којима располажемо након отварања Херцеговачке куће у Бањалуци да има већа потражња за производима него понуда”, каже Мирко Ћурић, градоначелник Требиња.

Први Хецег-фест заједно су организовали Туристичка организација и Аграрни фонд из Требињу. Директори кажу да су удружили снаге, спојили пољопривреду и туризма а резултати су више него одлични.

“Свака година која нам долази све је боља и боља што се тиче туризма, што се тиче броја ноћења и посјета граду Требињу. Овај Херцег фест је још један новитет града Требиња како да продужимо туристичку сезону и побољшамо њен садржај”, каже директор ТО Требиње, Марко Радић.

“Желимо да овај Херцег фест прерасте у један традиционалан догађај који ће се и у наредним годинам одржавати у нашем граду”, каже директор Аграрног фонда Требиње, Веселин Дутина.

У Аграрном фонду обећавају да ће осим Бањалуке Херцеговачку кућу отворити у још неким градовима Српске. А у Туристичкој се хвале добрим резултатима само у прошлој години у граду на Требишњици преноћило  је више од 90.000 гостију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана