Пријатељи помогли Српчанину да прогледа

Дејан Јовичић
Пријатељи помогли Српчанину да прогледа

Србац - Тридесетдвогодишњи Драган Мајсторовић из Бајинаца код Српца више нема проблема са видом након што је на поклон добио посебне наочаре са специјалним увеличањем које му је набавила група угоститеља из Српца.

Мајсторовић је од рођења кратковид и има диоптрију од чак минус 19, због чега је лоше видио на даљину и трпио је константне главобоље, а с обзиром на то да живи у једанаесточланој породици, није имао могућности да сам ријеши свој здравствени проблем.

Један од иницијатора акције Дарио Вајукић каже да је у акцији учествовало око двадесетак конобара из Српца.

- Драган је наш пријатељ који са нама ради неке помоћне послове, у складу са својим могућностима и нисмо више могли гледати колико се мучи да заради за живот јер нема стални посао. Удружили смо се и међусобно сакупили око 550 КМ, колико је било довољно да набавимо ове специјалне наочаре и платимо трошкове прегледа - рекао је Вајукић.

Његове ријечи потврђује и конобар Бојан Кљајчин, који каже да су купили наочаре на препоруку љекара, а пронашли су их у специјализованој фирми у Градишци.

- Чули смо да су операције за овако високу кратковидост веома скупе и компликоване, а прогнозе су неизвјесне, па је офталмолог савјетовао да се набаве наочаре које Драгану коригују диоптрију. Он сада види много боље и веома је срећан, а и ми с њим - каже Бојан.

Здравствени проблем свакодневно је задавао муке младом Српчанину, али се након несебичне помоћи његових пријатеља све промијенило.

  • Било ми је тешко, стално сам био исцрпљен и имао сам мигрене, а морао сам шкиљити како бих јасније видио предмете и људе. Сада могу нормалније живјети, а лакше ми је и радити и зарадити нешто за себе и породицу - каже Драган.

Изградња куће

Прије 11 година једанаесточлана породица Драгана Мајсторовића добила је помоћ од фирме “Тамарис” за изградњу нове куће јер су до тада сви живјели у једној неусловној просторији, а на поклон им је стигла и крава.

У ту акцију укључио се и предсједник РС Милорад Додик, који је тада обављао функцију премијера и који је са власником фирме “Тамарис” Милорадом Јањетовићем помагао у грађењу куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана