Посао за 215 Паљана

Срна
Посао за 215 Паљана

Источно Сарајево - Директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић потписао је јуче у Палама уговоре са 52 послодавца о запошљавању 196 људи са подручја ове општине, као и са 19 лица која ће се запослити покретањем властитог бизниса, за шта је Завод обезбиједио 957.595 марака.

Вујичић је истакао да ће Завод заједно са послодавцима обезбиједити да 215 људи из ове локалне заједнице заснује радни однос у приватном и јавном сектору и на тај начин ријеши своје егзистенцијално питање. У разговору са послодавцима и незапосленима размијењена су мишљења о томе шта би у наредном периоду требало да буде урађено с циљем побољшања спровођења мјера активне политике запошљавања, како би пројекти запошљавања и одређивање циљних група дали што боље резултате.

Потписивању уговора присуствовао је и начелник Пала Бошко Југовић који је нагласио да ће пројекти које спроводи Завод за запошљавање допринијети даљем смањењу незапослености на подручју општине, као и заустављању одласка младих и образованих људи који својим знањем треба да допринесу развоју средине у којој су одрасли, школовали се и засновали породице.

Директор предузећа “Станишић” Његош Пољаковић истакао је да подстицај при запошљавању који послодавци добију од Завода представља значајан допринос отварању нових радних мјеста, те да ова фирма има изузетно добру сарадњу са Заводом захваљујући којој је запослен значајан број радника.

Ж. Д.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана