Отворен Сајам привреде и туризма у Дервенти

Срна
Отворен Сајам привреде и туризма у Дервенти

Дервента - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је Сајам привреде и туризма у Дервенти успјешна манифестација која има своју традицију и која одражава моћ локалне заједнице.

“Чињеница је да ради неколико стотина привредних субјеката, да има 30 компанија из иностранства, да је најмања стопа незапослености. И онај број који се налази на евиденцији бироа не тражИ посао него остварујЕ одређене бенефите”, истакао је Додик.


Он је у Дервенти отворио 13. Сајам привреде и туризма, на којем учествује 130 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске и Србије.

“Желим да будете још бољи. Дервента заслужује сву пажњу Републике и ми смо радили на многим заједничким пројектима. Дервента није више порушен и страдалачки град, него град развоја”, рекао је Додик новинарима.

Он је додао да се присјећа времена када је долазио у Дервенту, када је била суморна.

“Оно што је овај град издвојило од других јесте да се људи нису предали, нису плакали, него су радили и успјели”, рекао је Додик и упутио начелнику општине Милораду Симићу и његовим сарадницима честитку за успјех.

Начелник Симић је рекао да овом граду треба сајамска манифестација и да је од самог почетка давао пуну подршку организацији.

“У самом смо врху Републике Српске по много параметара, а и на нивоу БиХ стојимо добро. У Дервенти послује 700 привредних субјеката. Имамо 1.200 пољопривредника регистрованих у АПИФ-у, 120 пољопривредних произвођача који су у статусу привредног субјекта. Имамо најстабилнији буџет. Ово је промоција привреде”, рекао је Симић.

Мирослав Симић, директор Спортско-културног центра Дервента који је организатор сајма, рекао је да се ова привредна манифестација ове године одржава 13. пут на 3.200 метара квадратних затвореног и отвореног сајамског простора.

“Одавно смо превазишли локални карактер и постали препознатљива сајамска манифестација на коју радо долазе бројни посјетиоци и све већи број излагача. Оно што нас радује јесте стечено повјерење у организацију”, навео је Симић.

Он је додао да је сајам добра прилика да посјетиоци дођу до одређених производа који имају попуст, али и да се склопе одређени послови.

Организатор сајма је Спортско културни центар Дервента, суорганизатор Туристичка организација општине Дервента, а покровитељи Влада Републике Српске, Министарство трговине и туризма и начелник општине Дервента Милорад Симић.

Сајамској свечаности присуствовали су министри трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић и здравља и социјалне заштите Драган Богданић, народни посланици и други гости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана