Најбоља пјесма Славице Дамњановић

Срна

Андрићград - Прва награда “Крајпуташ” на Петом конкурсу “Пјесме Андрићграду 2019” припала је Славици Дамњановић из Бачке Тополе за пјесму “Векови прадедова”.

Према одлуци жирија, друга награда додијељена је Славку Вуковићу из Берана за пјесму “Агонија тишине”, Жељки Аврић из Сремске Митровице за пјесму “Излазак” и Гордани Јеж Лазић из Београда за “Безимену”. Трећа награда додијељена је Слађани Ставревој из Сјеверне Македоније за пјесму “Сломљени светови”, Миљани Игњатовић Кнежевић из Ниша за “Сузе лептира”, Драгици Стојановић из Зрењанина за пјесму “Вишеград-Гетеборг”, Миловану Илићу из Баточине за пјесму “Војник-избеглица”, Бошку Ломовићу из Горњег Милановца за “Горку песму”, Горану Витићу из Београда за пјесму “Васкрсава јутро нове елегије” и Миладу Обрадовићу из Рогатице за пјесму “У провалију историје”.

На Пети конкурс “Пјесме Андрићграду 2019” од 1. фебруара до 31. марта пристигло је 498 пјесама од 333 аутора из 16 држава, објавио је портал “Искра”.

Имена похваљених пјесника и оних чије су пјесме уврштене у зборник овогодишњег, петог конкурса, биће објављена за седам дана.

Организатор Божидар Шкобић навео је да ће учесници конкурса бити обавијештени о датуму одржавања манифестације на којој ће бити представљен жири и уручене награде, те промовисан зборник Петог конкурса “Пјесме Андрићграду 2019”. /крај/тп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана