На “Бубијади” у Бијељини шездесетак “љубимаца”

Срна
На “Бубијади” у Бијељини шездесетак “љубимаца”

Бијељина - У Бијељини је одржана “Бубијада” - поносни власници из свих дијелова бивше Југославије показали су шездесетак “олдтајмера”, а ту су биле “бубе” и популарне “фиће” из Пољске, Мађарске и Аустрије.

Организатор манифестације је Олдтајмер клуб “Бијељина”, а “фиће” разних врста, величина, боја и опреме биле су изложене испред Тржног центра “Михајловић”.

Након тога “фиће” су “прошетале” улицама Бијељине.

Власници ових популарних аутомобила у глас кажу да је ово скуп “спорт”, али да не жале ниједну пару коју уложе у свог љубимца.

Јован Јовановић дошао је из Београда и каже да је овдје трећу годину. Његов љубимац је “буба” - “фолксваген” из 1966. године.

Винко Стернад из Словеније из Птуја рекао је да са својим љубимцем иде на оваква окупљања, те да му је веома лијепо у Бијељини.

Већина њих долази сваке године у Бијељину , али са својим “фићама” одлазе и у друге градове и земље гдје се одржавају “фићијаде”.

На бијељинску “Бубијаду” стигли су и неки старији примјерци кола која не припадају “фићама”, а међу њима и “олдтајмер” из Шапца.

Дводневно дружење власника “фића” организовано је у кампу Бање Дворови.

Олдтајмер клуб “Бијељина” основан је 2012. године и окупља четрдесетак љубитеља и власника “фића”. Ово је трећа “Бубијада” коју су организовали, а овакве скупове, како кажу чланови овог клуба, одликује добра дружење и позитивна енергија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана