Културно-забавни караван “Село весело”: Домаћини надјачали госте

С. Та.
Културно-забавни караван “Село весело”: Домаћини надјачали госте

Приједор - Село Расавци било је домаћин и уједно и побједник прве овосезонске манифестације “Село весело”, у оквиру које су се, осим ове екипе, мјештани Пејића и Ракелића такмичили у пољопривредном квизу и традиционалним играма.

Бројни гледаоци бодрили су своје екипе док су одмјеравале снаге у бацању камена с рамена, повлачењу конопца и другим дисциплинама. У културно-умјетничком програму наступили су чланови Фолклорне секције “Расавци”, изворне групе, народни умјетници, музичари и вокални солисти.

- Ова манифестација одржава традицију нашег народа и надам се да ће слична окупљања бити још масовнија и чешћа - рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Расавци Перо Милошевић.

У име покровитеља манифестације, града Приједора, културно-забавном каравану присуствовала је начелник Одјељења за друштвене дјелатности Моња Касаловић, која је истакла значај ове манифестације за друштвени живот у руралним срединама и подсјетила да је “Село весело” дио “Приједорског културног љета”.

Организатор каравана Саша Гороња задовољан је атмосфером и одзивом мјештана.

- Људи су се окупили у великом броју у жељи да се забаве и друже. Чини ми се да “Село весело” заиста живи и све је више села која желе да буду домаћини овој манифестацији, јер су препознали њен значај, као и наш град који је од почетка њен покровитељ - изјавио је Гороња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана