Источна Илиџа: За петнаестак дана јавни позив за изградњу кружног тока на Кули

Срна
Источна Илиџа: За петнаестак дана јавни позив за изградњу кружног тока на Кули

Источно Сарајево - Општина Источна Илиџа приводи крају фазу усаглашавања пројектног задатка за изградњу кружног тока на укрштању магистралног и регионалног пута на раскрсници Кула, вриједности од 500.000 КМ, изјавио је Срни начелник ове локалне заједнице Маринко Божовић.

“Надамо се да ће то бити у наредних петнаестак дана и да ће се усагласити интереси свих - Општине, Јавног предузећа жПутеви Републике Српскеж, као и привредника који се налазе непосредно уз саму кружну раскрсницу, којима је у интересу да имају један излаз са кружног тока како им не би био угрожен посао”, рекао је Божовић.


Он је истакао да ће тек по окончању усаглашавања пројектног задатка и добијања његове коначне верзије, инвеститор, односно “Путеви Републике Српске” моћи да распишу јавни позив.

Он је напоменуо да је општина Источна Илиџа ушла у посао експропријације земљишта, те да је остао мали дио земљишта који је потребно откупити.

Божовић је са директором Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” Ненадом Нешићем 18. јула потписао споразум о изградњи кружног тока на укрштању магистралног и регионалног пута на раскрсници Кула.

Нешић је том приликом истакао да је планом пословања за ову годину предвиђена изградња кружне раскрснице на укрштању магистралног пута и регионалног пута /Улица војводе Радомира Путника и Равногорска улица/, те да ће сви радови бити финансирани из властитих средстава.

Директор “Путева Републике Српске” је напоменуо да, ће уколико се све буде одвијало по плану, средином септембра бити изабран најповољнији понуђач за извођење радова, након чега ће кренути радови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана