Бајинци добијају нови пут

Д. Ј.
Бајинци добијају нови пут

Србац - Реконструкција пута, у дужини од око 850 метара, почела је у мјесној заједници Бајинци код Српца, а за тај посао Влада РС обезбиједила је 140.000 КМ.

Радови су дио плана капиталних инвестиција општине Србац за ову годину, а предвиђено је да асфалтирање буде завршено сљедеће седмице.

- У првој фази обављено је крпљење ударних рупа, а затим је кренула припрема за асфалтирање пута који ће бити широк четири метра. Радове обавља грађевинско предузеће “Градис инвест” из Српца - рекао је начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности општине Србац Дарио Кресојевић.

Он подсјећа да је у току и реконструкција пута кроз насеље Мали Ситнеши, а у плану је да ускоро буду започети нови пројекти санације путне инфраструктуре.

- Ускоро ће започети и реконструкција пута у улици Вука Караџића у дужини од 450 метара, а затим и реконструкција локалног пута Ситнеши - Горњи Срђевићи у дужини од 8,5 километара. Након тога се грађевинске машине селе у Кукуље, гдје ће такође бити санирано неколико путних дионица - истакао је Кресојевић.

Према његовим ријечима, то је само дио пројеката у износу од 1,5 милиона КМ које ће у овој години Влада РС уложити у Србац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана