Амфилохије: И црква Светог Саве има мисију на Јужноамеричком континенту

Срна
Амфилохије: И црква Светог Саве има мисију на Јужноамеричком континенту

Цетиње - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је данас Свету службу Божију у Цркви Рођења Пресвете Богородице у Буенос Аиресу, који је катедрални храм Епархије буеносајреске и јужно-централноамеричке.

Митрополит Амфилохије је у обраћању окупљенима подсјетио да на јужноамеричком континенту има 15 православних епископа и много свештеника који проповједају Христа распетог и васкрслог, саопштено је из Митрополије.


“Ево и наша Црква помјесна, Црква Светога Саве, са осталим православним епископима, обавља мисију апостолску на овом континенту и призива све који се рађају на овом континенту”, рекао је митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је најавио да ће у овом храму у недјељу, 2. септембра, бити обављено свечано устоличење изабраног епископа буеносајреског и јужно-централноамеричког Кирила /Бојовића/.

Литургији су присуствовали и гости који су из Црне Горе допутовали у Буенос Аирес на устоличење владике Кирила - епископ диоклијски Методије, протојереј-ставрофор Момчило Кривокапић, јереј Игор Балабан, Радован Бојовић /брат епископа Кирила/ и драматург Радисав Јеврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана