Nektar Color Fun Run трка обојила Бањалуку

Глас Српске
Nektar Color Fun Run трка обојила Бањалуку

Бањалука - Трка "Nektar Color Fun Run " одржана је вечерас у Бањалуци у склопу "Vivia Run&More Weekend" фестивал, који је почео раније данас.

"Nektar Color Fun Run " је, како су навели организатори, најшаренија и најурбанија трка у оквиру фестивала, а има хуманитарни карактер и одржава се под слоганом "Твој корак за њихов осмијех".

Сав новац од котизација биће дониран Удружењу параплегичара, обољелих од дјечје парализе и осталих тјелесних инвалида регије Бањалука, Центру за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама "Дајте нам шансу  Звјездице" и Удружењу за помоћ особама с аутизмом "Дјеца свјетлости".

На тврђави Кастел одржан је концерт Лаке и Миреле, гдје је данас била церемонија отварања.

Централни догађај је у суботу, када од девет часова стартује полумаратон те трке на 10 и пет километара. Од 13 часова је Бамбини маратон, а потом слиједе свирке на Кастелу. Како је наведено, бањалучким улицама трчаће више од 7.000 љубитеља здравих навика, а очекује се да фестивал посјети око 20.000 људи.

Амел Тука, најбољи атлетичар БиХ, је промотер полумаратона, на којем ће учествовати 43 елитна тркача из 30 земаља, са три континента.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана