Коцић-Ћућић: Пуно радимо на обнови школских објеката у Бањалуци

elta-tv
Коцић-Ћућић: Пуно радимо на обнови школских објеката у Бањалуци

Бањалука - Ми континуирано радимо на санацији школских објеката на подручју града Бањалука. Рекла је ово Радмила Коцић Ћућић, помоћник министра за предшколско, основно и средње образовање у Влади Републике Српске, гостујући у емисији Бањалучка хроника на Елта телевизији.

Оно што је тренутно актуелно и што се континуирано проводи у овом периоду, пред почетак школске године, је реконструкција крова на школи Георгиј Стојков Рајковски,  затим подручно одјељење Дракулић, школа „Алекса Шантић", гдје ћемо такође радити санацију крова, санацију мокрих чворова.  Затим, у школама „Милутин Бојић" , „Доститеј Обрадовић", као и санацију котлова, коју ћемо радити у Залужанима, у школи „Јован Дучић". Сличну санацију ћемо радити и у Крупи на Врбасу. Имамо предвиђену и санацију концертне дворане у Музичкој школи", рекла је Коцић – Ћућић, наглашавајући да ће у наредних неколико дана бити расписан нови јавни позив за доградњу ОШ „Бранко Радичевић" на Старчевици. 

Много се причало о стању у којем се налази кров Техничке школе. И то би ускоро требало бити ријешено, истичу у ресорном министарству.

„У рјешавање проблема Техничке школе укључио се и град Бањалука. За то смо интервенисали већ неколико пута, првенствено преко програма УНДП – а, када је саниран дио те школе. Очекујемо да и они сами преко новог закона и новог рачуна посебних намјена, који ће градови бити у обавези да отворе за сваку школу, тако да ће сигурно моћи да уложе дио у реконструкцију објекта, јер то је један од највећих објеката у Босни и Херцеговини", додаје помоћник министра. 

Осим санације школских објеката, родитеље посебно радује проширени програм у Основним школама.

 „Родитељи нас зову и питају хоћемо ли имати продужени боравак у Основним школама и наредне школске године. Хоћемо, имаћемо продужени боравак. Ми око 1.500 дјеце у граду Бањалуци имамо укључено у продужени боравак. Имамо јутарње чување, које се такође организује у Освновним школама, али сматрамо да ту дјеца квалитетно проводе своје слободно вријеме, али имају и организовану припрему за наставу. Можемо да обрадујемо, дакле,  наше родитеље, и ове године ћемо имати проширени програм у нашим школама", додаје Коцић – Ћућић.

Гостујући у Бањалучкој хроници Елта телевизије, Радмила Коцић Ћућић је нагласила да је у вези отварања рачуна посебних намјена  у средњим школама, ово министарство послало  ургенцију локалним заједницама, како би што прије извршили ову законску обавезу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана