Изабрано Пресједништво беба: Освојила власт на први рођендан

Милош Васиљевић
Изабрано Пресједништво беба: Освојила власт на први рођендан

Бањалука - Дјечји, али и осмијеси поносних родитеља и њихових суграђана, преплавили су јуче парк “Петар Кочић”, гдје је одржана највеселија манифестација, “Конференција беба”, на којој је уз игру и пјесму изабрана и најмлађа власт.

Част да буде дио трочланог Предсједништва беба имао је најмлађи малишан Немања Вујиновић, те Марко Кокан, који има највише браће и сестара, као и најстарија беба Ана Билановић, која је јуче прославила и први рођендан. Мајка малог Немање Сања Вујиновић и његова браћа били су срећни што је овај малишан тек са мјесец постао најмлађи предсједник беба.

- Ова манифестација је за мене посебна јер је и Немањин старији брат са другарима из вртића учествовао у програму који је уприличен поводом “Конференције беба” - казала је Сања Вујиновић.

Разлог за понос и двоструку радост имала је и мајка Марина Билановић јер је њена мезимица Ана добила ласкаву титулу, и то за рођендан.

- Српској је потребно што више оваквих манифестација које промовишу родитељство - рекла је Билановићева.

Са њеним мишљењем је сагласна и мајка бебе са највише браће и сестара, која је казала да овакве манифестације морају бити мотив свима за проширење породице.

- Велике породице су велико задовољство - казала је Рада Кокан, која осим Марка има још два сина и једну кћерку.

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић казао је да се град труди да пружи подршку да наталитет буде на вишем нивоу.

- Подржавамо вантјелесну оплодњу, а са донаторима смо  много уложили у игралишта, а све са циљем да породицама и дјеци буду што угоднији живот и одрастање - рекао је он.

“Конференцију беба” организовао је град на позив Министарства породице, омладине и спорта у сарадњи с Удружењем “Сва дјеца свијета”, а награде су обезбиједили “Тржница”, “Еуро експрес - брза пошта” и компанија “Био технолоџи и генетикс”. Манифестацију су уљепшала дјеца из вртића “Маслачак” и “Срећа”, те малишани из школе за манекене “Ивас” из Лакташа, која дјелује у оквиру Центра за дјецу, омладину и породицу, те кловнови и мађионичар.

Рекордан одзив

Помоћница министра за породицу, омладину и спорт РС Босиљка Бошњак рекла је да ове године “Конференцију беба” организује 37 локалних заједница у Српској, што је највећи број до сада.

- Задовољни смо јер смо код грађана пробудили свијест о томе да су најмлађи становници веома важни и зато промовишемо одговорно родитељство и бригу о дјеци - казала је Босиљка Бошњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана