Снажни аплаузи за Бањалучко студентско позориште у Лозници и Ужицу

Приредила: Миланка Митрић
Снажни аплаузи за Бањалучко студентско позориште у Лозници и Ужицу

Лозница - У оквиру манифестације “Дани Републике Српске у Србији” чланови Бањалучког студентског позоришта имали су запажен наступ у Лозници, гдје су у Центру за културу “Вук Караџић” извели представу “Лифе”, редитеља Александра Пејаковића, а у Ужицу у Градском културном центру играли су “Млијеко” у режији Слободана Перишића.

Бањалучко студентско позориште већ другу годину учествује на “Данима Српске у Србији” захваљујући доброј сарадњи са Представништвом Републике Српске.

- Пратим рад Студентског позоришта, подржавам их, јер су изузетни ентузијасти, имају добре резултате. Представљају Републику Српску не само у Србији већ и у свијету. Било ми је задовољство да их испратим на Интернационални фестивал у Јужну Кореју и угостим у Представништву у Београду. Њихове представе имале су добар одјек и прошле године, као и на овогодишњој манифестацији - рекао је директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Задовољство нису крили ни глумци, а ни публика.

- Бити поново у Лозници, Вуковом крају, и играти представу за овако дивну публику, било је изузетно задовољство - истакла је глумица Раденка Шева.

Глумац Бојан Колопић казао је да је представа “Млијеко” оставила снажан утисак на публику у Ужицу.

- Драго нам је што је током цијеле представе публика с пажњом пратила нашу игру. Нису крили емоције, било је и суза, а на крају велики аплауз. То нама глумцима много значи - објаснио је Колопић.

Глумица Јелена Стојаковић, која је и умјетнички директор Студентског позоришта, казала је да је гостовање у Србији наставак добре сарадње овог позоришта са Представништвом Републике Српске у Србији.

- Мислим да је представа “Лифе” добар избор, јер је ријеч о породичној драми која обрађује актуелне теме и бави се проблематиком младих, али и односа у породици. С тим у вези, посебно ме радује што је сала била препуна и што су у публици сједили припадници свих генерација - објаснила је Стојаковићева.

Редитељ Александар Пејаковић навео је да је Бањалучко студентско позориште већ добило нове позиве да игра и у Србији и на многим међународним сценама.

- Са Представништвом Републике Српске у Србији већ више година интензивно сарађујемо, али смо остварили читав низ нових контаката. Радује ме што је Центар за културу “Вук Караџић” у Лозници отворио своја врата за наше представе - нагласио је Пејаковић.

Реакције

- Наша установа добро сарађује са Бањалуком и Републиком Српском. Са Народном и универзитетском библиотеком имамо потписан протокол о сарадњи. Весели ме долазак Бањалучког студентског позоришта у Лозницу. И наша публика је дивно реаговала на представу “Лифе” и планирамо да их поново зовемо у госте - казала је директорица Центра за културу “Вук Караџић” Снежана Нешковић-Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана