Одржан концерт поводом Дана Војске Републике Српске

Срна
Одржан концерт поводом Дана Војске Републике Српске

Бијељина - У Бијељини је вечерас, поводом Дана Војска Републике Српске одржан концерт Музичког ансамбла Министарства одбране Србије "Станислав Бинички", Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Хора "Србадија".

Начелник умјетничког ансамбла "Станислав Бинички" Светилсав Василевски рекао је да је веома задовољан што је овом анасамблу пружена прилика да увелича Дан Војске Републике Српске, те је напоменуо да овај ансамбл гостује пети пут у Бијељини.

Он је новинарима изјавио да су на вечерашњем репертоару били национална музика, српска традицинална музика и војни маршеви.

Руководилац Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске Јелена Атлагић оцијенила је да је и ова врста сарадње Србије и Српске од великог значаја, као и да први пут свирају са умјетничким ансамблом "Станислав Бинички", што је посебно задовољство и част.

Она је навела да су на репертоару биле бројне родољубиве композиције, традиционални маршеви, химне којима су почели концерт и дио националног програма.

Концерт је организовала Борачка организација града Бијељина чији је предсједник Миодраг Стевановић рекао да је на овај начин почело обиљежавање Дана Војске Републике Српске, које ће сутра бити настављено, те је захвалио учесницима што су се одазвали овом важном догађају.

Концертом су дириговале Катарина Божић из умјетничког ансамбла и Јелена Милићевић Тракиловић из хора "Србадија".

Једночасовни концерт окупио је бројне становнике Бијељине.

Програм обиљежавања Дана Војске Републике Српске организовала је градска Борачка организација заједно са представницима ратних јединица, надлежним органима локалне самоуправе, представницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука и уз благослов Српске православне цркве.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана