Концерт Немање Марјановића у Бањалуци

Д. К.
Концерт Немање Марјановића у Бањалуци

Бањалука - Концерт три врхунска музичара, виолисте Немање Марјановића уз подршку гостију бањалучке пјевачице и пијанисткиње Марије Шестић и београдског виолинисте Николе Алексића биће одржан вечерас у концертној дворани Банског двора Културног центра од 20 часова.

Немања Марјановић је као солиста учествовао на свим значајним домаћим фестивалима, БЕМУС, НОМУС, “Мокрањчеви дани”, “Мермер и звуци”, ОКТОХ, “Трибина композитора” и многим другима, такође и на страним фестивалима, као сто су “Сантандер”, “Сламатино” и други.

Наступао је у Аустрији, Шпанији, Мађарској, Русији, Италији, Холандији, Мексику и другим земљама. Добитник је прве награде на Интернационалном конкурсу “Петар Коњовић”, у три етапе.

Његови гости на овом концерту су свима добро позната бањалучка пјевачица Марија Шестић, која од 2007. године ради на Академији умјетности у Бањалуци, у звању умјетничког сарадника, те сарађује са гудачким, дувачким, гитарским и одсјеком за соло пјевање, те такође ради као професор упоредног клавира и београдски виолиниста Никола Алексић.

Никола Алексић добитник је више награда на републичким и савезним такмичењима. Такође, добитник је друге награде на међународном музичком конкурсу у италијанском граду Стрези 1993. године, као и Октобарске награде града Београда за стваралаштво младих 1994. године. Два пута је проглашен за најбољег студента виолине на ФМУ. Додијељена му је и награда “Златни анђео” за најуспешнијег младог умјетника и награда Радио Београда “Музичар године 2004”. Заједно са пијанисткињом Хилдом Шван добитник је награде “Станојло Рајичић” за најуспешнији реситал одржан у САНУ у сезони 2014/2015.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана