Мурал само један од резултата радионица

Срна
Мурал само један од резултата радионица

Андрићград - Три дана рада с ученицима који умију промишљати о култури, који могу и већ стварају нове умјетничке вриједности, у изузетном амбијенту Андрићевог института у Андрићграду, оставило је важан траг на све учеснике, али и сам Вишеград.

Завршена је креативна радионица с ученицима средњих школа награђених на конкурсу Министарства просвјете и културе “Зашто је култура (мени) важна?” и оно што би се могло сабрати у заједничку оцјену јесте дивно искуство, прегршт нових знања, који ученицима отварају нове видике, задовољство њихових професора који су били у пратњи, незаборавно дружење и бројна нова пријатељства.

Радионицу креативног писања с ученицима радила је књижевница Тања СтупарТрифуновић, драматуршку радионицу водио је Милан Гајић, фотографску Драго Вејновић, музичку Давид Мастикоса, филмску радионицу Марко Шипка и ликовну Маја ШолакБатаковић.

Највидљивији је онај рад који је изњедрила ликовна радионица, јер је у оквиру ње осликан један градски зид и у насљеђе и сјећање на конкурс “Зашто је култура (мени) важна?” Вишеграду остављен је знаковити мурал с мотивом птице.

На ликовној радионици стварали су ученици из билећког Средњошколског центра “Голуб Куреш” и у ученици из бањалучких Медицинске и Електротехничке школе. На зид су пренијели цртеж једне од награђених ученица из Билеће Марте Вујновић, који су само модификовали за потребе преношења на зид.

“Вјерујем да је наш рад њој и осталим ученицима користио у смислу ликовног сазријевања, али и у сваком другом смислу. Све су ово нека вишеструка и сложенија искуства”, рекла је њихова менторка ШолакБатаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана