Кустурица поручио Анђелини Џоли да ће снимити филм о жртвама у Ираку

Агенције
Кустурица поручио Анђелини Џоли да ће снимити филм о жртвама у Ираку

БЕРЛИН - Српски режисер Емир Кустурица поручио је холивудској глумици Анђелини Џоли да ће снимити филм о жртвама америчке војске у Ираку како би били на истом таласу, али да је сада “мало заузет”.

”Ево, сад ћу одмах да седнем и да напишем сценарио за филм о жртвама америчке војске у Ираку”, рекао је славни режисер за “Прес”.

Кустурица, којег је Џолијева прозвала да сними филм о српским жртвама, подсјетио је оскаровку да се у једном од својих филмова већ бавио српским жртвама. Према његовим ријечима, то је филм “Живот је чудо”, који говори о љубави између Србина и Муслиманке.

”Да бих био на истом таласу са Анђелином ја би требало сада да се бавим темом америчких жртава у Ираку. Бих ја њу послушао и снимио филм, али ето баш нешто немам времена... Мало сам заузет другим стварима”, поручио је Кустурица.

Џолијева, која је редитељка филма “У земљи крви и меда”, рекла је да Срби имају право да сниме филм о српским жртвама и да има пуно дивних српских редитеља који то могу да ураде, помињући при том Емира Кустурицу.

Анђелина Џоли морала је на јучерашњој конференцији за новинаре, поводом приказивања њеног редитељског првенца на “Берлиналу”, да одговори на неколико веома непријатних питања новинара из Србије, БиХ, Украјине, Бугарске, Русије, Ирана, па се пред некима чак и расплакала. Када су је питали зашто се у филму осим српске, не појављују и муслиманска и хрватска војска, глумац Раде Шербеџија покушао је да је одбрани уз опаску да “то није документарни филм”.

Џолијева је рекла да је њен филм “само један приказ приче о ратним дешавањима у ратом захваћеној БиХ” у којем је “хтјела да покаже страдање”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана