Уцјењивали младића сликама на којима је наг

Невена Бунић
Уцјењивали младића сликама на којима је наг

Нови Град - Данијел П. (23) из Новог Града и његов седамнаестогодишњи пријатељ осумњичени су да су уцјењивали познаника (23) објављивањем његових фотографија на којима је наг, изнудивши од њега 500 марака, сазнаје "Глас Српске".

Случај је полицији 21. јануара пријавио уцјењивани младић, који је раније изнуђивачима дао новац, два пута по 100 КМ. Трећи пут, 31. јануара, дао им је 300 КМ, међутим, тада су органи гоњења били укључени у примопредају новца. Убрзо послије тога уцјењивачи су ухапшени. Према незваничним информацијама, ухапшени двојац је у септембру направио лажни профил женске особе на друштвеној мрежи "Фејсбук", путем којег су почели да комуницирају са познаником.

- Младић је био увјерен да се дописује са згодном женом, а када су задобили његово повјерење, почели су да размјењују голишаве фотографије. Након тога, открили су свој прави идентитет и почели да уцјењују познаника објављивањем његових слика на овој друштвеној мрежи. Очајни младић је пристао да им да новац, а састајали су се на једном мјесту у Новом Граду гдје је обављана примопредаја - испричао је извор близак истрази.

Након што им је прва два пута дао новац, младић је схватио да то могу радити унедоглед, па је све пријавио полицији.

У Полицијској управи Приједор рекли су да је овај случај расвијетљен у акцији "Трипл", а ухапшени су осумњичени за кривично дјело уцјена. За ово кривично дјело биће пријављени надлежном тужилаштву. Данијел П. је пуштен да се брани са слободе, док малољетник није био притворен.

Уцјењивање експлицитним садржајима откривено је и прошлог љета када су ухапшени Сашка Ковачевић (23), Александар Васиљевић и Мило Јоксимовић из Модриче, који су уцјењивали фратра И. К. снимцима сексуалног односа са једном дјевојком. Они су у дужем временском периоду од католичког свештеника изнудили око 250.000 КМ, а он им је дао и свој скупоцјени "ауди". Ковачевићева је прије десетак дана због овог случаја осуђена на годину затвора у Основном суду у Добоју, на основу споразума о признању кривице.

Одузет новац

Данијел П. је испитан у полицији, док је са малољетником обављен посебан разговор у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом.

- Код осумњичених Д. П. и малољетника пронађене су и одузете новчанице за које се сумња да су коришћене у овом случају - рекли су у Полицијској управи Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана