Тројка обљубила дјевојку ометену у развоју

Невена Бунић
Тројка обљубила дјевојку ометену у развоју

Градишка - Лука Шиник (26), Мирослав Поповић (34) и Стево Гускић из Градишке осумњичени су да су обљубили дјевојку ометену у развоју (22) из овог града, сазнаје “Глас Српске”.

Случај који је згрозило цијелу Републику Српску добио је расплет. Шиник и Поповић су ухапшени, док Гускић у петак није био доступан полицији, јер је наводно возио камион у иностранству.

Све се десило 12. маја, а случај је доспио у јавност након што су се на друштвеним мрежама прошириле фотографије усликане у аутомобилу на којима позирају три обучена мушкарца и нага дјевојка. 

- Они су је наводно “покупили” у једном кафићу у Градишци у коме она ради као конобарица. Сликали су је нагу у аутомобилу, након чега су објавили “селфије” са њом. Она их није пријавила полицији - испричао је извор “Гласа Српске”.

Полиција је покренула истрагу након писања појединих портала о овом случају. Истражује се да ли је тројка имала сексуалне односе са несрећном дјевојком.

- Осумњичене М. П. и Л. Ш. теретимо за обљуби над немоћним лицем, док се за трећим лицем трага. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, којем ћемо након комплетирања предмета поднијети извјештај - навела је портпаролка Полицијске управе Градишка Весна Дивљановић.

Додала је да се утврђује шта се тачно дешавало и да ће након испитивања бити познате околности догађаја.

Дјевојка коју је тројка наводно обљубила је испитана у присуству радника Центра за социјални рад.

Становници Градишке згрожени су овим догађајем по којем је њихов град доспио у жижу јавности.

- Она је завршила специјалну школу и особа је са посебним потребама. Страшно је то што су урадили. Надам се да ће бити прописно кажњени - рекао је један становник Градишке који није желио да му објавимо име.

Међу именима ухапшених, једино се име Шиника раније провлачило кроз полицијске извјештаје. Он је прије неколико година привођен због тешке крађе.

Гинеколошки преглед

Дјевојка ометана у развоју коју је група искористила, подвргнута је гинеколошком прегледу.

- Налази су показали да нема трагова насиља, односно да нема трагова силовања - рекао је извор “Гласа Српске”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана