Страживуку потврђена оптужница због напада на судију

Агенције
Страживуку потврђена оптужница због напада на судију

Бањалука - Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је Републичко јавно тужилаштво подигло против Синише Страживука из Бањалуке због због кривичног дјела “Напад на судију или јавног тужиоца”.

Оптуженом се ставља на терет да је 3. новембра прошле године, путем интернет апликације “Вибер” озбиљно запријетио убиством, употребом оружја, судији Окружног суда у Бањалуци, на начин да је у временском периоду од 14.54 часова до 22.18 часова са свог мобилног телефона на њен мобилни телефон слао поруке које је иста схватила као озбиљне пријетње.

Судија је за вријеме упућивања пријетећих порука поступала као предсједник вијећа Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала у кривичном предмету који се води против оптуженог и других лица, због кривичног дјела Организовани криминал  у вези са кривичним дјелом “Разбојништво”.

Подјећамо, Страживук је раније осумњичен је да је судији бањалучког Окружног суда Сњежани Кудрић послао је више порука у којим јој је пријетио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана