Случај “Копрена”: Поднесена притужба против поступајућег тужиоца

Н. Т.
Случај “Копрена”: Поднесена притужба против поступајућег тужиоца

Бањалука - Полиција Републике Српске поднијела је притужбу Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) против тужиоца у предмету истраге убиства Бојана Копрене (26), а од Републичког тужилаштва затражено је његово, али и изузеће Окружног тужилаштва Бањалука.

- До данас нисмо добили одговор од ВСТС-а иако у року од мјесец дана од подношења притужбе треба да донесу одлуку. У овом случају то није учињено ни након годину. У раду поступајућег тужиоца уочени су пропусти, због чега је тражено изузеће - појаснили су у МУП-у РС.

Сазнајемо да је тражено изузеће тужиоца Татјане Нинковић која је надлежна за истрагу убиства Копрене. У овом случају недавно је обустављена истрага против браће Бошка (59) и Богдана (54) Диљевића из Бањалуке који су били сумњичени за убиство поменутог младића. Одлука о обустављању је донесена јер је свједок Жељко Голубовић повукао изјаву да је видио злочин те рекао да је све измислио због страха од батина и дрског понашања полицијских инспектора. Тужилаштво је покренуло истрагу против полицијских инспектора Драшка Вујмиловића и Зорана Марића због злоупотребе овлашћења.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана