Шијанова удовица препознавала убице

Н.Т.
Шијанова удовица препознавала убице

БАЊАЛУКА - Портпарол Републличког тужилаштва Драгица Тојагић потврдила је да је у обављено препознавање у предмету истраге убиства Дамира Остојића Шијана (43) из Бањалуке.

Истакла је да не може да говори о детаљима у циљу заштите истраге

У тужилаштву су били Стефан Самараџија из Пала, Милош Обрадов и Недељко Лиздек, а препознавање је извршила супруга убијеног Остојића Сандра Јошић која је у злочину тешко рањена.

Она је истакла да је задовољна истрагом и да је МУП РС далеко напредовао што се тиче расвјетљавања убиства.

– Нисам очекивала да ће се овако брзо ријешити убиство. Надам се да ће тако бити и у наставку, да ће се у што краћем року све завршити, а одговорни казнити најстрожом казном и без иједне секунде помиловања – истакла је Јошићева.

Није могла да каже да ли је неког препознала или не, а те информације нису износили ни из тужилаштва.

Осимњичени. Лиздек, Самарџија и Лиздек познати полицији по чињењу кривичних дјела, а повезују их и с аутомафијом и убиством сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића.

У оквиру истраге убиства Остојића недавно је у тужилаштву саслушан и аутомфијаш Срећко Трифковић из Пала којег као и Самарџију и Обрадова терете да су крајем јула 2018. године у Сарајеву украли црну “шкоду октавију” караван с којом су се убице Остојића довезле на мјесто злочина у Бањалуци.

Остојић је усмрћен 5. септембра прошле године у близини своје куће када је убица на његов џип “ренџ ровер” испалио 15 хитаца у бањалучкој Козарској улици. Тад је повријеђена његова супруга Сандра Јошић (40) која  је задобила више прострелних рана.

Тужилаштво забранило изјаве

Републичко тужилаштво забранило је свим учесницима у данашњем препознавању осумњичених у оквиру истраге убиства Дамира Остојића Шијана (43) из Бањалуке, да било шта кажу о томе, сазнаје "Глас Српске".

Тужилаштво је адвокатима осумњичених и другим учесницима строго нагласило да о томе ништа не могу да причају због осјетљивости истраге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана