Рођака са помагачима “олакшао” за 200.000 КМ

Небојша Томашевић
Рођака са помагачима “олакшао” за 200.000 КМ

Лопаре - Вајко Кнежевић (37), Драго Бојкић (59) из Лопара и Душан Лукић (51) из Шековића ухапшени су због сумње да су украли злато и новац у вриједности од око 200.000 КМ из куће Бојкићевог рођака Љубе Симикића у мјесту Мачковац, сазнаје “Глас Српске”.

Кнежевић и Бојкић ухапшени су уторак, када је код њих пронађен дио украденог новца и они су признали крађу. Лукићу су јуче стављене лисице на руке јер је током испитивања Кнежевића и Бојкића полиција дошла до сазнања да је и он умијешан у провалу. Опљачкани Симикић је “Гласу Српске” казао да о овом случају не може да износи детаље јер се, како је чуо, трага за још осумњичених лица.

- Познајем двојицу ухапшених, али пошто се трага за осталим лоповима не бих да причам док се то не расвијетли. Драго Бојкић ми је неки рођак, дао Бог да није. Стварно не могу о томе сада причати - рекао је Симикић.

У Полицијској управи Бијељина казали су да су осумњичену тројку, уз извјештај за тешку крађу, предали Окружном тужилаштву у Бијељини на даље поступање. Истакли су да не могу износити више детаља и да даљу истрагу води тужилаштво. Према непотврђеним информацијама, Бојкић је својим саучесницима рекао да његов рођак има новаца.

- Бојкић је највјероватније знао да ће његов рођак бити дуже у иностранству, а да у кући има новца и златног накита - рекао је извор близак истрази.

Кнежевића, Бојкића и Лукића полиција терети да су од 18. маја до 18. јуна провалили у двије куће и радионицу Симикића и покрали га. Жртва лопова у то вријеме је био у Швајцарској, а када је дошао кући, дочекао га је хаос, обијене куће и радионица, у којима је све испревртано. Симикић је крађу пријавио 18. јуна Полицијској управи у Бијељини и казао да се све десило у посљедњих 30 дана док је он био у иностранству.

Ормари

Љубо Симикић је раније испричао да су провалници у његовим кућама завирили у сваки ормар, помјерили сваку  ствар у свим собама, тавану и кухињи.

- Тог викенда, када сам сазнао да сам опљачкан, у суботу сам дошао из Швајцарске и по доласку сам прво хтио да покосим двориште. Када сам ушао у кућу, дочекао ме шок, све испретурано, а на тавану бије било предмета који нису помјерили. Убрзо сам видио да је проваљено и у радионицу и другу кућу коју сам почео да правим у близини јер ми је прва на клизишту - казао је опљачкани Симикић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана