Одбрана оптуженог за покушај убиства Владимира Ковачевића предложила нова саслушања

Небојша Томашевић
Одбрана оптуженог за покушај убиства Владимира Ковачевића предложила нова саслушања

Бањалука - Тужилац Драгана Липовчић и полицијски инспектори који су обавили увиђај након премлаћивања новинара БН телевизије Владимира Ковачевића (37) свједочиће на суђењу боксеру Марку Чолићу (32) из Бањалуке.

Њих је за свједоке предложила одбрана оптуженог Чолића, кога терете да је заједно са Недељком Дукићем (28) из Кнежева, који је у бјекству, покушао да убије Ковачевића.

Тако ће на основу приједлога адвоката Гордана Јовишевића на клупу за свједоке сјести инспектори Жељко Родић, Радојица Дабић и криминалистички техничари Саша Ожеговић и Владан Тодоровић. Осим њих, поново ће, на приједлог одбране, бити испитани Ковачевић, Драган Матић и бањалучки кајакаш Дарко Савић. Као свједок алибија биће саслушана Вања Крсмановић која ће, како је рекао Јовишевић, рећи гдје је био Чолић критичне вечери. Суд је прихватио и да доказ одбране буде и документација из истраге о спроведеним увиђајима и медицинска документација о повредама Ковачевића.

Тужилаштво је у овом предмету извело планиране доказе, на које је одбрана изнијела примједбе. Адвокат Јовишевић покушао је да оспори валидност и законитост појединих доказа, попут заједничких “Фејсбук” фотографија Чолића и одбјеглог Дукића. Тужилац Татјана Нинковић је рекла да су те фотографије јавно објављене и доступне свима, а њима ће доказивати да су Чолић и Дукић сличне конституције, те да су се дружили. Суд је и тај доказ прихватио. Приговори одбране изазвали су бурну расправу, а адвокат је у једном моменту наљутио предсједника судског вијећа Бранимира Јукића, који је браниоцу запријетио новчаном казном.

- Када ја говорим, ви ћутите док вам не дам ријеч. Пустите суд да ради свој посао - казао је Јукић.

На понашање адвоката замјерке је имала и члан вијећа Олга Пантић. Према оптужници, Чолић и Дукић су Ковачевића покушали да убију 26. августа прошле године када су га сачекали испред зграде у којој живи у бањалучком насељу Обилићево. Брутално су га претукли палицама. Послије напада Чолић је ухапшен, а расписана је међународна потјерница за Дукићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана