Ножем насрнуо на полицајца у Бањалуци

nezavisne.com
Ножем насрнуо на полицајца у Бањалуци
Ножем насрнуо на полицајца у Бањалуци

Бањалука - Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су мушкарца чији су иницијали Н.Ј. из Сребренице који је током легитимисања у Бањалуци ножем насрнуо на полицијског службеника.

У саопштењу Полицијске управе Бањалука наводи се да су полицијски службеници, током обављања редових послова, на Булевару Живојина Мишића покушали да легитимишу овог мушкарца који је рекао да нема документа.

"Ово лице је затим извадило нож и кренуло према полицијском службенику који га је благовременом реакцијом онемогућио да му нанесе повреде и ухапсио га", наводи се у саопштењу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштав Бањалука који је наредио да у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, буде достављен извјештај против Н.Ј. за кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

На подручју Полицијске управе Бањалука за три мјесеца ове године евидентиран је 61 напад и спречавање службених лица у вршењу дужности.

"То свједочи о тежини полицијске професије и о томе да су полицијски службеници свакодневно изложени ризицима током обављања задатака из своје надлежности с циљем заштите грађана и њихове имовине", наводе из Полицијске управе Бањалука.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана