Нови детаљи обрачуна у Кнежеву: Специјалац се сам пријавио полицији

Невена Бунић
Нови детаљи обрачуна у Кнежеву: Специјалац се сам пријавио полицији

Кнежево - Припадник Специјалне антитерористике јединице (САЈ) МУП-а РС Дејан Бандука (26) из Сарајева телефоном се сам пријавио полицији након обрачуна са каратистом Дејаном Ћетковићем (26) из Кнежева, потврђено је у МУП-у РС.

Према сазнањима “Гласа Српске”, Бандука је полицији рекао да га је Ћетковић први напао, након свађе у саобраћају у улици Драге Врањеша у Кнежеву.

Незванично, специјалац је три часа након инцидента позвао полицију у Кнежеву. Истражиоцима је испричао да је својим “голфом 4” покушао да престигне “опел астру” у којој се налазио каратиста, који му то наводно није дозволио јер је у то вријеме разговарао мобилним телефоном. Обојица су у једном моменту зауставили аутомобиле, изашли и посвађали се.

- Специјалац МУП-а РС је испричао да га је Ћетковић први ухватио за руку. Како је казао, покушао се одбранити, а  каратиста је у једном моменту пао и главом ударио о пиштољ који се налазио за његовим појасом - испричао је извор “Гласа Српске”.

Ћетковић јуче није желио да коментарише инцидент са припадником САЈ МУП-а. Кратко је рекао да због повреде главе мора да иде на превијање у болницу.

Он је наводно полицији испричао да га је Бандука престигао и пресрео аутомобилом, након чега је дошло до обрачуна. Рекао је да га је возач “голфа 4” ударио пиштољем, након чега је испалио хитац у ваздух.

“Глас Српске” раније је писао да су због повређивања Ћетковића ухапшене двије особе, а да је до сукоба дошло због претицања аутомобилима. Из Полицијске управе Бањалука тада су потврдили да је један од ухапшених припадник МУП-а РС, али нису жељели да открију његов идентитет.

- Након утврђивања свих чињеница и околности у овом случају те информације доставићемо Служби за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а РС, која ће даље предузети мјере из своје надлежности - саопштили су у ПУ Бањалука.

Из МУП-а РС јуче нисмо добили одговор да ли је Бандука суспендован због овог инцидента и да ли је против њега покренут дисциплински поступак.

Покушали смо да ступимо у контакт и са Бандуком, али он јуче није одговорио на наше позиве.

Трагови крви

Полиција је обавила увиђај на мјесту гдје се десио обрачун специјалца МУП-а РС и каратисте. Ту су пронашли трагове крви, који су били и на Ћетковићевој “опел астри”. Полиција је јутро након инцидента обезбјеђивала мјесто сукоба, јер су  тражили чауру од метка који је наводно испалио Бандука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана