Напад на полицајце у Градишци, приведено девет особа

Срна
Напад на полицајце у Градишци, приведено девет особа

Градишка - Припадници Полицијске управе Градишка ухапсили су девет лица која се доводе у везу са нападом на полицијске службенике у једном угоститељском објекту у Градишци.

“У угоститељском објекту у Улици Драгоја Лукића у Градишци више лица физички је напало полицијске службенике и нанијело им тјелесне повреде, а оштећено је и службено возило”, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

У саопштењу се наводи да су два полицајца задобила тјелесне повреде и да им је помоћ указана у Служби хитне помоћи у Градишци.

Због сумње да су починили кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње слободе су лишени Д.С. (24), Б.Н. (31), Д.Г. (23), О.Г. (22), Р.В. (20), М.Р. (19) и Љ.К. (33), сви из Градишке, као и лица Д.К. (19) и Ж.С. (31) из Градишке због почињеног прекршаја ометање државних органа у вршењу јавних функција.

Из Полицијске управе наводе да су И.Б. (19) и Б.Ђ. (19), обје из Градишке, уручивањем прекршајних налога санкционисане због свађе, вике и непристојног понашања.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурни судија за прекршаје Основног суда у Градишци. Полиција предузима мјере на идентификовању и других лица која би се могла довести у везу са овим догађајем.

У саопштењу се подсјећа да је прошле године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка евидентирано 26 напада, спречавања и ометања полицијских службеника у вршењу службених радњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана