На суђењу за убиство Миловановића приказани видио-снимци: Kроз сузе гледала посљедње сате јединца

Небојша Томашевић
На суђењу за убиство Миловановића приказани видио-снимци: Kроз сузе гледала посљедње сате јединца

Бањалука - Оптужени за убиство Горан Билчар (27) из Лакташа и његова жртва Бојан Миловановић (29) из Козарске Дубице нису имали сукоба у пекари “Марчело” прије трагичне туче на улици. То се могло видјети јуче са снимака видео-надзора који су јуче презентовани у бањалучком Окружном суду.

Билчара терете да је 16. октобра прошле године усмртио Миловановића тако што га је током туче убо шрафцигером у главу у бањалучкој улици Николе Пашића код парка познатог као “Купусиште”. У овом случају због учествовања у тој крвавој тучи на оптуженичкој клупи се налазе Билчарев пријатељ Марко Михајиловић (27) из Бањалуке, те Ђорђе Боровчанин (25)  и Ђорђе Ђенадија (21) из Козарске Дубице који су били у друштву убијеног.

Окружни тужилац Саша Лаботић јуче је у судници пустио неколико видео-снимака са надзорних камера на којима се види шта се дешавало у поменутој пекари, као и у близини мјеста убиства кобне вечери 18. октобра лани. Тужилац је приказивао и коментарисао снимке а мајка убијеног Миловановића је плачући гледала посљедње сате живота свог јединца. 

На снимцима са надзорних камера види се да у пекари “Марчело” прије убиства није било свађе између друштава Горана Билчара и убијеног Бојана Миловановића. Камере су снимиле како Миловановић, Ђенедија, Боровчанин и још два момка долазе аутомобилом “фијат” испред пекаре, а затим улазе у куповину око два сата ујутро. Они узимају храну и стају за стол на средини пекаре. Убрзо долазе оптужени Билчар, Михајиловић и њихов пријатељ Владо Новаковић. Они такође узимају храну и сједају за сто у близини. У једном моменту на снимку се види како Ђенедија узима нож са стола, чисти га и ставља у унутрашњи џеп јакне. Након тога младићи из Козарске Дубице одлазе из пекаре у којој остају Билчар и Михајиловић. На другом се снимку може видјети да се Боровчанин у тренутку уласка у возило свађа са неким, те улази и излази из возила. Не види се са ким се свађа. Након тога види се како младићи из Козарске Дубице неколико пута возилом пролазе крај пекаре “Марчело”. У једном тренутку Билчар излази из пекаре и аутомобилом се зауставља на путу, а затим Михајиловић сједа у његов BMW. Тада поново аутомобилом “фијат” младићи из Козарске Дубице заобилазе BMW, а који затим  великом брзином креће за њима.  На сљедећем снимку се виде како двојица младића из Козарске Дубице бјеже са мјеста убиства, а том приликом за њима трчи Михајиловић.

Свједок 

Свједок Јадранко Пилиповић потврдио је да на кући у улици Николе Пашића има шест камера, али да једна често не ради. Потврдио је да је снимке с видео-надзора кобне вечери када се десило убиство предао полицији на њен захтјев. За то је, како је рекао, добио потврду.

Са снимка камере са његове куће се види како бјеже младићи из Козарске Дубице, а како их гања Марко Михајиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана