На подручју Добоја за шест мјесеци погинула четири мотициклиста и један сапутник

Срна
На подручју Добоја за шест мјесеци погинула четири мотициклиста и један сапутник

Добој - На подручју у надлежности Полицијске управе Добој у првих шест мјесеци од посљедица повреда у саобраћајним несрећама смртно су страдала четири возача мотоцикла и један сапутник.

Командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Предраг Лазић рекао је Срни да је у наведеном периоду евидентирано и шест саобраћајних незгода у којима су учесници мотоциклисти, од чега по двије са тешким и лакшим тјелесним повредама, те двије са материјалном штетом.


“Мотоциклисти свакако спадају у категорију угроженијих учесника у саобраћају, због тога данас са члановима Мото-клуба жДобојж присуствујемо обуци полазника Ауто-школе жСигналж, са циљем подизања већег степена безбједности када су у питању возачи из ове категорије”, рекао је Стевановић.

Он као најчешће узроке несрећа наводи непридржавање ограничења брзине, укључења са споредних путева, непрописне радње у саобраћају, те прилазак под “мртвим углом” другим учесницима у саобраћају.

Лазић је апеловао да учесници у саобраћају обрате пажњу на мотоциклисте, а њих да прилагоде вожњу.

Предсједник Мото-клуба “Добој” Славен Ђурић рекао је да се акција “Погледај двапут, спаси живот” спроводи због повећаног броја двоточкаша у саобраћајним незгодама.

“Када мотоциклисти возе у групи постоји дициплина, док сами возачи су у саобраћају најчешће мање опрезни и то је код нас проблем”, рекао је Ђурић.

Он је поручио да повишени андреналин бајкери обуздају на предвиђеним мото-стазама.

Власник Ауто-школе “Сигнал” Демоња Демоњић рекао је да се током обуке кандидатима указује на мотоциклисте као на ризичну категорију учесника у саобраћају.

“Као један од узрочника који доводи до саобраћајне незгоде јесте што возачи мотоцикла не угасе показивач правца проласком кроз раскрсницу, што збуни остале учеснике у саобраћају”, навео је Демоњић.

Он је навео да је током основне обуке потребно више праксе за мотоциклисте, у околностима које су се показале као ризичне по учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана