Машиновође криве владу за несрећу у Јабланици

Срна
Машиновође криве владу за несрећу у Јабланици

Сарајево - Синдикат машиновођа Федерације БиХ /ФБиХ/ упутио је писмо Влади ФБиХ у којем наводи да је она одговорна за жељезничку несрећу у Јабланици када су погинула два радника Жељезница ФБиХ.

"Ваш нерад, политичка препуцавања и неодговорно понашање када је ријеч о неразумном и намјерном пролонгирању именовања Управе Жељезница ФБиХ, тј. извршних директора, један је од главних разлога зашто је на Жељезницама ФБиХ угрожена безбједност саобраћаја и зашто су се у кратком временском периоду десиле двије тешке жељезничке несреће са смртним исходом", тврде из Синдиката машиновођа на чијем је челу Вернес Буљугија.


Машиновође у писму насловљеном на премијера ФБиХ Фадила Новалића, министра саобраћаја у Влади ФБиХ Дениса Ласића и и предсједника Надзорног одбора Жељезница ФБиХ Драгана Стојкића напомињу да већ скоро годину дана Жељезнице ФБиХ немају Управу, што је катастрофално и додају да је немогуће да један овакав систем може функционисати ако у њему недостаје пет извршних директора.

"Пошто вас сматрамо директним кривцима за овакву ситуацију, за погибију наших радних колега и настанак огромне материјалне штете, а све због ваших политичких интереса и страначких надмудривања, тражимо од вас да хитно поднесете неопозиве оставке на ваше функције које, сигурно, нисте ничим заслужили", наводе из Синдиката, преноси данашњи "Дневни аваз".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана