МУП РС ухапсио шест лица, открили 54 кг дроге и оружје VIDEO

nezavisne.com
МУП РС ухапсио шест лица, открили 54 кг дроге и оружје VIDEO

БАЊАЛУКА - У акцији “Виторог”, коју спроводи МУП РС, ухапшено је шест лица, а заплијењено близу 54 килограма дроге, као и оружје, потврђено је “Независним”.

Извор “Независних” близак истрази потврдио је да су ухапшени Давор Ерцег, Жељка Ерцег, Сергеј Тутњиловић, Славиша Гускић, Страхиња Тенџерић и Никола Пролић.

Циљ акције је разбијање организоване криминалне групе која се бавила производњом и прометом друге у Републици Српској.

“У овим активностима, уз подршку полицијских управа Градишка, Бањалука и Требиње, претресено је десет локација на подручју Српске, а ухапшено је шест лица (пет у Градишки и једно у Требињу)”, саопштено је из МУП-а РС.

До сада су заплијењена 53,5 килограма сканка, 35 грама материје која подсјећа на кокаин, те аутоматско оружје са припадајући оквирима и муницијом, као и мобилни телефони, СИМ картице, те други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

“Након завршене криминалистичке обраде, ухапшена лица биће предата уз извјештај о почињеним кривичним дјелима у надлежност Републичког јавног тужилаштва РС. Акција 'Виторог' биће настављена и у наредном периоду, с обзиром да је дио лица у бјекству”, рекли су из МУП-а РС.

Акцију реализују Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организваног и најтежих облика привредног криминала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана