“Краљу провалника” и саучеснику поново стављене лисице

Н. Т.
“Краљу провалника” и саучеснику поново стављене лисице

Бањалука - Серијским провалницима Зорану Алексићу (43) и Игору Вученовићу (31) из Бањалуке поново су стављене лисице на руке због крађа у којима су са још два саучесника украли робу и новац у вриједности 22.250 КМ.

Двојац је пао у полицијској акцији “Исток 3”, којом су још обухваћени Бањалучани Данило Марсенић (24) и Синиша Благојевић (32). Сви осумњичени, осим Марсенића, познати си полицији по кривичним дјелима.

Алексић, који је раније назван “краљ провалника” и Вученовић предати су бањалучком Окружном јавном тужилаштву на испитивање, док је Марсенић пуштен и против њега ће тужилаштву бити достављен извјештај. Благојевић, који је познат по пљачкама кладионице и провалама, већ је у затвору због ранијих кривичних дјела.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, казали су да четворку терете да је од децембра лани до априла ове године починила 11 крађа на подручју Бањалуке и Градишке.

- Теретимо их да су заједно или појединачно проваљивали у куће, станове и угоститељске објекте из којих су крали новац, злато и робу коју је лако препродати - рекли су у полицији не наводећи више детаља.

У бањалучком Окружном јавном тужилаштву казали су да ће након испитивања Алексића и Вученовића тужилац одлучити да ли ће за њих тражити притвор или не. Против њих двојице лани је подигнута оптужница која их терети да су од децембра 2016. до 5. јула прошле године починили више тешких крађа у којима су украли новац и разне ствари у вриједности од око 80.000 КМ. На њиховој мети углавном су били објекти на подручју Бањалуке, Приједора, Мркоњић Града и Челинца. Проваљивали су у куће и станове, те крали, новац, накит и све што је вриједно. За све пљачке су се претходно договарали о “плану рада” и током провала су најчешће пајсерима обијали врата и прозоре, а увијек су носили капе и рукавице. Ова оптужница резултат је акције “Исток 2”, која је спроведена у јулу лани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана