Камион покосио жену наочиглед дјеце

Невена Бунић
Камион покосио жену наочиглед дјеце

Билећа - Професорица драматургије Јоана Пузуна-Хојка (49) из Пољске погинула је када ју је, док је стајала поред паркираног аута на граничном прелазу Делеуша код Билеће, прегазио камион којем су највјероватније отказале кочнице, а чији возач у том тренутку није био за воланом.

Стравична несрећа догодила се наочиглед њеног супруга и двоје малољетне дјеце, који су били у аутомобилу, а једно дијете је тешко повријеђено приликом удара теретњака. До трагедије је дошло у четвртак поподне када је породица из Пољске чекала да их контролишу гранични службеници. У несрећи су учествовали камион “сканија”, “поло”, “голф 2” и “рено меган”, у којем се налазила ова четворочлана породица.

Према незваничним информацијама, до несреће је дошло у тренутку када је професорица изашла из аутомобила да отвори гепек у потрази за личним документима, док су супруг и дјеца остали у возилу. Ова породица се враћала с одмора у Црној Гори.

- Један од камиона који су били паркирани у близини је налетио на паркирани “рено” и несрећну жену. За то вријеме, возач теретњака налазио се у просторијама Граничне полиције. Прво је камион ударио у “поло” и “голф”, а затим прегазио Пољакињу - рекао је извор близак истрази.

На лице мјеста стигле су полиција и екипа хитне помоћи, али, нажалост, Пољакињи није било спаса. Повријеђено дијете превезено је у требињску болницу, али у овој здравственој установи нису жељели да се изјашњавају о степену његових повреда. Саобраћај на овом прелазу је након несреће био обустављен током увиђаја. Незванично, утврђено је да је ручна кочница у камиону била подигнута.

  • Радимо на расвјетљавању и утврђивању околности несреће. Изузети су трагови који ће показати прави узрок трагедије. Камион је послат на техничку контролу, гдје ће бити утврђено да ли је кочиони систем био исправан. Након вјештачења знаће се због чега је дошло до кретања теретњака - рекли су у Полицијској управи Требиње.

Каријера

Др Јоана Пузуна-Хојка је била театролог, позоришни критичар и академски професор. Радила је као директор позоришта “Витолд Гомбровиц” у граду Гдунија те као професор на Одсјеку драме при Универзитету Гдањск. Рођена је у Гдунији, а живјела у Гдањску

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана