Камера снимила боксера близу Ковачевићевог стана

Небојша Томашевић
Камера снимила боксера близу Ковачевићевог стана

Бањалука - Кајакаш Дарко Савић из Бањалуке потврдио је да је боксера Марка Чолића (32), оптуженог за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића (37), дан након напада одвезао у бањалучко насеље Обилићево у близину стадиона фудбалског клуба “Напријед”, гдје је према оптужници Ковачевић претучен.

Током свједочења Савића јуче је у бањалучком Окружном суду требало да буде приказан и снимак с камера видео-надзора на коме се, по ријечима свједока, види Чолић како улази у комби којим га је он претходно довезао.

- Тог 27. августа прошле године нашао сам се с Чолићем код кафића “Оназис” и тражио ми је да га одвезем до “Наприједовог” стадиона да нешто види. Био сам с комбијем “рено трафик” и одвезао сам га у улицу поред стадиона. Изашао је, те се након краћег времена вратио и отишли смо. Није ми  рекао због чега је ту ишао, а када се вратио у комби није ништа имао са собом. Да сам знао да је то та улица гдје се догодио злочин не бих га довезао - испричао је Савић у бањалучком Окружном суду и додао да је Чолић тог дана имао на себи зелени шушкавац и доњи дио тренерке свјетлије боје.

Савић је  појаснио да Чолића познаје годинама из града, али и да га је посљедњих мјесеци тренирао и спремао за мечеве. Прије приказивања поменутог видео-снимка на којима се види долазак Савића и Чолића у близину “Наприједовог” стадиона, адвокат Гордан Јовишевић оштро се успротивио том доказу и изнио низ разлога због којих суд не треба да га прихвати. Његов приједлог да се доказ одбије није прихваћен, па се адвокат и поред те одлуке поново успротивио. Јовишевић је више пута истакао да снимак не може бити доказ те се дуже времена расправљао са предсједником судског вијећа Бранимиром Јукићем који га је упозорио да ће га казнити јер стално у круг понавља исте ствари. Чолића бањалучко Окружно тужилаштво терети да је  заједно с Недељком Дукићем (28) из Кнежева, који је у бјекству, 26. августа прошле године покушао убити новинара Ковачевића испред његове зграде у насељу Обилићево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана