Доктор из Градишке трудницама наплаћивао порођај до 500 марака?

Невена Бунић
Доктор из Градишке трудницама наплаћивао порођај до 500 марака?

Градишка - Гинеколог Драган Јањић оптужен је да је од трудница и њихових породица узимао од 50 до 500 КМ мита како би обавио порођај у градишкој Болници.

Из Републичког јавног тужилаштва саопштили су да је оптужницу подигло Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, а Јањића терете за примање мита.

- Оптужница га терети да је више пута током дужег времена захтијевао и примао новац од пацијенткиња које су примљене ради порођаја и постпорођајног опоравка. Мито је узимао за обављање порођаја, који би и у оквиру свог службеног овлашћења морао обавити - навели су у тужилаштву.

Према незваничним информацијама, оптужени гинеколог је узео новац од шест пацијенткиња и њихових породица и на овај начин “зарадио” око 1.300 КМ.

Нисмо успјели да ступимо у контакт са Јањићем како бисмо чули и његову страну приче. Он је уједно и начелник Одјељења за гинекологију и акушерство у градишкој Болници. 

Оптужени гинеколог је доспио у жижу јавности након смрти породиље Јоване Шиник, чија породица је тврдила да је од њих узео 50 КМ како би обавио порођај. У Градишци је у новембру 2016. године одржано и протестно окупљање због смрти ове жене. Бројни грађани и породица затражили су тада смјену гинеколога Јањића, тврдећи да је највећи проблем у томе што Јована није порођена царским резом, иако су љекари знали да беба има више од пет килограма. Јованина мајка Дајана Тенџерић на скупу је рекла да је њена кћерка лежала у болници три дана и да нико није ништа предузео.

  • Ви сте лопови. Тражите само паре и треба да на улазу у болницу истакнете цјеновник - поручила је тада Тенџерићева.

Још запослен

Незванично сазнајемо да је Јањић још увијек запослен у градишкој Болници и да у овој здравственој установи није покренут дисциплински поступак против њега због примања мита. Вршилац дужности директора ове болнице Мирко Манојловић јуче се није јављао на наше телефонске позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана