Бањалучки таксиста држављане Турске одвезао пљачкашима “на ноге”

Срна
Бањалучки таксиста држављане Турске одвезао пљачкашима “на ноге”
Бањалучки таксиста држављане Турске одвезао пљачкашима “на ноге”

Приједор - Приједорска полиција ухапсила је К.М. (35), К.М. (28), К.Љ. (30) и И.М. из Приједора, те Б.М. (23) из Новог Града и Г.Д. (41) из Бањалуке, због сумње да су опљачкали турске држављане Т.А, А.Y, А.И.Ц. и А.С.

Наиме, како је саопштено из Полицијске управе Приједор, ухапшени Г.Д. је осумњичен да је у недјељу у вечерњим часовима, својим такси возилом, превезао оштећена лица из Бањалуке на подручје Омарске, град Приједор, гдје их је даље преузело лице Б.М..

“Б.М. их потом својим моторним возилом превози до мјеста Превија, град Приједор. Доласком на планирано мјесто, К.М., К.М., К.Љ. и И.М. чекају оштећене, те им уз употребу силе и под пријетњом, а све у намјери прибављања противправне имовинске користи, узимају торбе са одјећом, новчанике са личним документима и новцем у износу од 2.000 евра, два мобилна телефона и ручни сат”, наводи се у саопштењу ПУ Приједор.

По наредби Окружних судова у Приједору и Бањалуци, полицијски службеници Полицијске управе Приједор, Сектора криминалистичке полиције извршили су претрес стана и помоћних објеката које користе осумњичена лица, те том приликом пронашли и одузели предмете који ће послужити као докази у кривичном поступку.

“Од стране полицијских службеника Полицијске управе Приједор, Сектора криминалистичке полиције, а под надзором окружног јавног тужиоца ОЈТ Приједор, предузете су и друге оперативно-тактичке и истражне мјере и радње, а све у циљу комплетирања и докуметовања предмета. Сва осумњичена лица су, због постојања сумње да су извршила кривично дјело 'Разбојништво' спроведена дежурном окружном тужиоцу ОЈТ Приједор на даље поступање”, закључује приједорска полиција у саопштењу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана