Бањалучанка осумњичена за проневјеру 1,1 милион КМ

Агенције
Бањалучанка осумњичена за проневјеру 1,1 милион КМ

Бањалука - Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука поднијели су извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука, против Б.Г., која се сумњичи за проневјеру 1,1 милион КМ.

Како “Независне” незванично сазнају ријеч је о Биљани Грујић из Бањалуке, а извјештај је поднесен због сумње да је за милионски износ оштетила Сарајево осигурање, Филијала Бања Лука.

“Наиме,  Б.Г. се сумњичи да је у времену од октобра 2013. године до марта 2015. године, обављајући функцију одговорног лица осигурања са сједиштем у Бањалуци, наложила запосленим заступницима у осигурању, да на основу закључених полиса осигурања од аутомобилске одговорности истовремено попуњавају и уговоре о закупу простора на возилима  за истицање рекламе осигурања за новчану надокнаду која се уносила у закључени уговор и као таква је требала бити уплаћен на текуће рачуне  осигураника-клијента, што није рађено”, наведено је у саопштењу ПУ Бањалука.

Појашњавају да је новац који је требао да буде уплаћен на текуће рачуне осигураника-клијента умјесто на њихов рачун уплаћиван као аконтација на рачун запослених заступника, а по налогу Б.Г. су противно прописима и пословању, књижена као утрошак новчаних средстава на трошкове осигурања, чиме је нанесена штету осигурању у укупном износу од око 1.130.370 КМ, а за колико су запосени остварили противправну имовинску корист. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана