Бањалучани оштетили фирму за 50.000 КМ

nezavisne.com
Бањалучани оштетили фирму за 50.000 КМ

Бањалука - Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе (ПУ) Бањалука Дарко Новковић рекао је данас да је полиција Окружном тужилаштву поднијела извјештај против Бањалучана чији су иницијали С.П. (38) и М.М. (28) који се сумњиче да су починили кривична дјела у којима су бањалучком привредном друштву начинили штету од 50.460 КМ.

С.П. и М.М. су заједно починили три кривична дјела злоупотребе службеног положаја или овлашћења.

“С.П. је затим самостално починио два кривична дјела злоупотребе службеног положаја или овлашћења и М.М. кривично дјело фалсификовања исправе”, рекао је Новковић новинарима у Бањалуци, додавши да је извјештај Окружном тужилаштву поднесен 20. маја.

С.П. се сумњичи да је обављајући послове одговорног лица фирме из Бањалуке, од 2013. до 2018. године прекорачио границе својих овлашћења и без сагласности трећег члана скупштине тог привредног друштва сачинио и потписао више анекса уговора за продужење рокова за враћање бескаматних појамница датих М.М.

Ово лице се сумњичи да је омогућило М.М. да не плаћа закуп пословног простора друштву из Бањалуке, као ни услуге књиговодства, чиме су заједно причинили штету том привредном друштву, као и да је лицу М.М. за наводна заступања према трећим лицима у име друштва исплатило фактуре у којима није наведен правни посао, већ наводно правно савјетовање или послови који уопште нису реализовани.

“С.П. се сумњичи и да је из благајне и са рачуна друштва чији је директор, платио трошкове регистрације и оснивања друга два друштва чији је оснивач и власник, те плаћао трошкове угоститељских услуга, иако није имао право на трошкове репрезентације”, наведено је на конференцији за новинаре ПУ Бањалука.

М.М. се сумњичи да је као сувласник и адвокат за заступање трећих лица у име привредног друштва из Бањалуке сачинио више фактура неистинитог садржаја за наводно правно савјетовање, које је и испоставио друштву и на основу којих су му извршене исплате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана