За седам мјесеци 1.800 инспекцијских контрола игара на срећу

ATV
За седам мјесеци 1.800 инспекцијских контрола игара на срећу

Инспектори Републичке управе за игре на срећу истрајни су у спречавању илегалног приређивања забавних игара. За протеклих седам мјесеци, у 1.800 инспекцијских надзора, правна и одговорна лица су за казне укупно издвојила 73 хиљаде марака, тврде из Управе.

Бањалука, Зворник, Бијељина и Приједор предњаче у илегалном приређивању игара на срећу.

"Инспектори врше надзор над приређивањем игара на срећу, улазе у кладионице, путем уплатно-исплатних мјеста, терминала за спортско клађење, аутомата за игре на срећу, класичне томболе и електронских игара. Док, забавне игре, то су игре које су намијењене искључиво дјеци, најчешће се приређују у парковима, тржним центрима, путем аутића, коњића које сте могли видјети у парковима", каже Марина Селак, начелник Одјељења за инспекцијски надзор Републичке упра за игре на срећу.

Забавне игре нису ништа мање ризичне. Напротив, намијењене су најмлађима, па захтјевају честу провјеру. Наљепница о техничкој исправности и наљепница издата од Републичке управе за игре на срећу на аутомату за забаву гарантују исправност, а самим тим и безбједност дјеце. 

"Обратим пажњу да ли је све исправно, а за све остало не знам. Ја мислим да је исправно. Мислим да не би ту стајали да није све уреду."

"Имам двије мале дјевојчице и не сматрам да је то за њих."

"Сваки родитељ би сигурно хтио да зна да ли су те играчке и таква средства за играње исправна. Претпостављам да прије постављања постоје некакве процедуре које захтијевају да се ти производи провјере, као што се и многи други провјеравају", кажу анкетирани грађани.

Почетак школске године носи нове, додатне проблеме инспекторима Републичке управе за игре на срећу. На терену се сусрећу и са малољетницима који недозвољено учествују у овим играма.

Малољетници најчешће користе самоуслужне аутомате. Како би лакше сузбили овај проблем, инспекторима ће у помоћ пристићи и полицајци који ће олакшати идентификовање малољетника, али и санкционисање оних који им допуштају да буду на оваквим мјестима. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана